Terassin rakentaminen - Ikiterassi

Ikiterassin isoista laatoista rakennettu terassi on näyttävä ja terassi sopii niin hotelleihin kuin omalle kotipihalle. Terassin rakentaminen ja korotetun terassin rakentaminen keraamisista laatoista on helppo ja kannattavaa, sillä laatat ovat sekä kestäviä että helppohoitoisia. Ikiterassin terassijärjestelmällä saadaan aikaiseksi kokonaisuus, joka sopii täydellisesti kohteeseen kuin kohteeseen. Terassin koko ja muoto suunnitellaan tapauskohtaisesti, samoin kuin laatat, joita löytyy valikoimasta yli 200.

Lue lisää terassin rakentamisesta ja ota yhteyttä Ikiterassin ammattilaisiin!

Keraamiset laatat terassimateriaalina

Puun sijaan terassin rakentaminen keraamisista laatoista tuo monta etua niin terassin rakentajalle kuin käyttäjälle. Puusta tai komposiitista valmistettu terassi vaatii huoltokäsittelyä jopa vuosittain, jotta terassi pysyisi hyväkuntoisena. Keraamisista Marazzi laatoista rakennettu terassi taas ei vaadi muita huoltotoimenpiteitä kuin säännöllisen puhdistuksen vedellä.

Terassimateriaalina keraamiset laatat ovat siis ennen kaikkea helppohoitoisia. Isot laatat luovat hetkessä luonnollisen ja ilmeikkään kokonaisuuden. Laatan pintakuvioteema valitaan toivotun ulkoasun perusteella. Valittavissa on laattoja niin kivi, puu, marmori kuin betoni kuvioilla. Lähes 200 sadasta laattavaihtoehdosta löytyy varmasti kuhunkin kohteeseen sopiva kuviointi ja sävy.

Ainutlaatuinen Ikiterassin asennusmenetelmä mahdollistaa keraamisten laattojen asennuksen korotetuksi terassiksi riippumatta maastosta. Riippuen rakennuspaikasta laattoja voidaan asentaa joko säädettävien pylväiden varaan tai laatoille kehitetyn kehikon päälle. Terassin korkeus ja rakennuspaikka määrittelee kumpi vaihtoehto on edullisempi korotettua terassia rakentaessa. Laattoja voidaan halutessa myös asentaa suoraan maa-pohjaan. Keraamisessa terassissa pätee samat lainalaisuudet kun kaikissa muissakin terasseissa. Maapohjan täytyy olla routimaton ettei runko pääse liikkumaan. Ikiterassin erikoisuutena pitää myös mainita, että jokainen laatta toimii samalla helposti irrotettavana huoltoluukkuna.

Korkealaatuisen terassin rakentaminen

Kun terassi rakennetaan kerralla kunnolla, pysyy se käyttökelpoisena kymmeniä vuosia. Vaikka terassin rakentaminen ei yleensä ole rakennusurakan suurin investointi, kannattaa työ toteuttaa huolellisesti. Näin kotiin tai julkiseen tilaan saadaan korkealaatuinen ja käyttötarkoitukseensa täydellisesti sopiva terassi. 

Ikiterassin terassijärjestelmällä voidaan rakentaa terassi niin kahviloihin, hotelleihin, julkisiin tiloihin kuin yksityiskoteihin. Järjestelmä koostuu säädettävistä pylväistä, teräksisestä runkorakenteesta sekä niiden päälle asennettavista terassilaatoista. Kaikki osat ovat valmistettu huolella laadukkaista materiaaleista ja komponenteista. Jokainen terassi rakennetaan ja suunnitellaan yksilöllisten tarpeiden ja toiveiden mukaan. Terassi voidaan suunnitella esimerkiksi ympäröimään uima-allas tai kauniiksi jatkeeksi omakotitalon pihalle. Ikiterassiin saadaan myös asennettua lämpöelementti, jolloin se pysyy sulana ympäri vuoden.

Laatat asennetaan säädettävien pylväiden varaan tai vaihtoehtoisesti teräsrungon päälle terassin korkeudesta ja alustasta riippuen. Mikäli terassin korkeus ylittää 30 cm, suositellaan terassin rakentamista ja laattojen asennusta teräsrungon päälle. Näin myös korotetun terassin rakentamisen kustannukset pysyvät maltillisina. Keraamiset terassilaatat täyttävät julkisille tiloille asetetut liukkaudenestovaatimukset. Terassin rakentamisessa käytettävät laatat ovat turvalliset kaikissa sääoloissa. Terassille päätynyt vesi ei ole riski, sillä vesi valuu pois laattojen välisistä raoista.

Ainutlaatuisella terassijärjestelmällä rakentaminen onnistuu varmasti

Ikiterassi on täydellinen vaihtoehto tyylikästä ja ympäristöystävällistä terassia etsivälle. Patentoitu Ikiterassi terassijärjestelmä on syntynyt kotimaisen suunnittelutyön tuloksena. Säädettävien pylväiden avulla terassin korkeus saadaan muokattua ympäristöön sopivaksi ja korotetun terassin rakentaminen sujuu näin vaivattomasti. Ikiterasseihin voidaan asentaa myös kaiteet terassin rakentamisen yhteydessä. Ikiterassiin kuuluvat lasiset kaiteet ja pylväättömät kaideratkaisut ovat jo saavuttaneet suuren suosion.

Ikiterassi toteuttaa jokaisen terassin rakentamisen alusta loppuun ammattilaisten toimesta. Vaihtoehtoisesti terassin voi rakentaa myös itse, jolloin Ikiterassi toimittaa kaikki terassijärjestelmään sisältyvät tuotteet ja tarvikkeet paikan päälle. Terassin rakentamisessa tärkeintä on huolellinen pohjatyö ja suunnittelu. Tasoitettu ja routimisesta vapaa alusta varmistaa jouhevan ja nopean rakentamisen. Ikiterassin järjestelmällä ja säädettävillä pylväillä pystytään terassi rakentamaan varmasti suoraksi. Huolellisesti asennettuna on lopputuloksena kestävä ja näyttävä Ikiterassi kokonaisuus.

Terassin runkorakenne

Terassin runkorakenne ja laatat lepäävät säädettävien pylväiden päällä. Runkorakenne on valmistettu erittäin korroosionkestävästä magnesiumgalvanoidusta teräksestä, joka on huomattavasti kestävämpää kuin sinkkigalvanoitu teräs. Ikiterassin patentoitu terassijärjestelmä on tehty kestämään ja säilyttämään hyvät ominaisuutensa vuosikymmeniä. 

Niin perusmittaiset runkopalkit kuin tarpeen mukaan mitoitetut erikoisosat valmistetaan Suomessa. Ikiterassin runkorakenteen arvioidaan kestävän yli 50 vuotta. 

Ikiterassin rungon näkyvät osat voidaan myös pulverimaalata halutun väriseksi, jolloin se sopii hyvin suunniteltuun ilmeeseen.